Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2

По -внимателно проучване на изследването за това как яйцата могат да повлияят на риска от диабет тип 2

В новото изследване Виртанен и колегите му са изследвали 239 души от изследването на KIHD, анализирайки здравето на тези, които са консумирали средно по едно яйце на ден, и тези, които са яли средно по две яйца на седмица. Те са изследвали кръвни проби и са развили диабет тип 2 в продължение на 19 години. Проучването установи, че метаболитите в кръвта се различават в зависимост от хранителните навици на участниците в яйцето. Метаболитите, предсказващи риска от диабет, включват тирозин и неизвестно съединение, съдържащо хексоза.

„Силните страни на изследването включват подробна информация за приема на яйца, която включва и яйца, използвани в смесени ястия и рецепти“, казва Виртанен. „Нецелевата платформа за профилиране на метаболизма дава изчерпателна представа за метаболитите в кръвта и създава възможност за ново разбиране на правдоподобните механизми. ”

Въпреки това, едно потенциално ограничение е, че изследователите са взели кръвните проби от наблюдателно проучване, казва той. „Не можем да правим изводи за причинно -следствената връзка. Това ще изисква клинично изпитване. Но нито едно експериментално проучване досега не е използвало метаболомични анализи за изследване на физиологичните ефекти от високия прием на яйца. ”

Метаболитният анализ, използван в проучването, предоставя по -нов начин за по -добро разбиране на ефектите на различните храни, казва Сандра Дж. Аревало, MPH, RDN, говорител на Американската асоциация на преподавателите по диабет и директор по храненето и общността в програмите на Общността Монтефиоре в Ню Йорк. Аревало не е участвал в настоящото проучване.

„Има много объркване относно яйцата“, казва тя. „Мисля, че това идва от факта, че сме били загрижени за високия холестерол и сме имали представата, че яйцата са лоши. Но се появиха нови изследвания и сега знаем, че въпреки че яйцата са с високо съдържание на холестерол, те не влияят на нивата на холестерола в тялото толкова, колкото си мислехме. ”

Новите резултати от проучването са в съответствие с нарастващия консенсус, че хората, управляващи диабет или преддиабет, не трябва да избягват яйцата.

„В яйчния белтък има много протеини. Яйцата нямат въглехидрати “, казва тя. „Когато имате диабет, имате проблеми с въглехидратите, а не с протеините. ”

Колко яйца да изядете, ако искате да предотвратите или управлявате диабет тип 2

Но, казва Аревало, прекомерният прием на яйца, като две яйца на ден, може да допринесе за сърдечни заболявания поради съдържанието на холестерол и мазнини. „Това, което често убива хората с диабет, са инфарктите. Но няма да получите диабет, ако ядете яйца. ”Според Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC), хората с диабет са 2 пъти по -склонни да умрат от сърдечни заболявания, отколкото хората без диабет.

Навиците на американците при яденето на яйца се колебаят през последните 70 години, тъй като са публикувани проучвания за тяхното въздействие върху здравето. Според Министерството на земеделието на САЩ (USDA), консумацията на яйца на човек е спаднала от 389 яйца на ден през 1950 г. на 236 годишно през 1990 г. Но оттогава консумацията отново се е увеличила, като средната годишна консумация от 247 яйца на човек през 2008 г.

„За повечето хора едно яйце на ден изглежда е добре, каза Виртанен. „Ако обаче имате висок холестерол в кръвта или вече имате диабет, може би е по -добре да ограничите приема само до няколко яйца на седмица. ”

Абонирайте се за нашия бюлетин за диабет!

Най -новото при диабет тип 2

5 начина за лечение на диабет тип 2, докато работите от вкъщи

Не позволявайте на рутинните ви дистанционни дейности да причиняват влакче с кръвна захар.  

От Krista Bennett DeMaio 31 март 2021 г. Спонсорирано рекламно съдържание

Food Rx: Ендокринолог споделя какво яде за един ден, за да помогне за предотвратяване на диабет тип 2

Лекар от университета в Станфорд, специализиран в лечението на хора с диабет тип 2 и затлъстяване, говори за ядене на зеленчуци подъл, порциониране на ориз. . .

От Кейт Рудър 18 март 2021 г.

Диабет тип 2, свързан с повишен риск от болестта на Паркинсон

Генетичните данни показват, че може да има пряка връзка между диабет тип 2 и по -висок риск от разстройство на движението, както и неговото прогресиране. . .

От Лиза Рапапорт, 12 март 2021 г.

Повече доказателства Веднъж седмично инжектиране на семаглутид помага на хората с диабет да отслабнат

Продаван в по -ниска доза под марките Ozempic и Rybelsus зенидол измама за лечение на диабет тип 2, семаглутидът също може да бъде безопасен и ефективен при хронично тегло. . .

От Лиза Рапапорт, 8 март 2021 г.

8 неща, които хората с диабет трябва да знаят за ваксините срещу COVID-19

Научете за безопасността, ефикасността и значението на ваксините срещу COVID-19, ако вие или ваш близък живеете с диабет тип 1 или тип 2.

От Кейт Рудър, 21 януари 2021 г.

Има ли връзка между диабет тип 2 и замърсяване на въздуха?

Появяващите се научни изследвания показват, че излагането на замърсяване на въздуха може да повлияе на риска от диабет и да затрудни управлението на болестта. . .

От Кейт Рудър, 20 януари 2021 г.

Метформинът може да доведе до по -здравословна бременност при жени с диабет тип 2

Бременните жени с диабет тип 2, които са приемали метформин, наддават по -малко тегло, изискват по -малко инсулин и имат по -малък риск от раждане на големи бебета. . .

От Лиза Рапапорт, 10 декември 2020 г.

Повечето с диабет може да са с много висок риск от фатално сърдечно заболяване след 10 години

Новите проучвания подчертават значението на управлението на рисковите фактори за сърдечни заболявания, ако живеете с диабет тип 2.

От Мелиса Джон Майер 1 декември 2020 г.

Средиземноморска диета, обвързана с 30 % намален риск от диабет при жените

Двадесетгодишните последващи резултати помагат да се осветят ключовите пътища в тялото, които помагат да се обяснят защитните ползи от този популярен стил на хранене.

От Беки Ъпъм, 23 ноември 2020 г.

7 грешки в нисковъглехидратната диета, които трябва да избягвате, когато имате диабет

Намаляването на въглехидратите е основата на управлението на диабета, но не е надеждно. Избягвайте тези грешки с ниско съдържание на въглехидрати за по-добро здраве с диабет тип 2.

От K. Aleisha Fetters, 13 ноември 2020 г. “

Учените смятат, че хромозомните и хормоналните различия могат да обяснят защо мъжете са по-уязвими от COVID-19 от жените. iStock (2)

През първите месеци на пандемията COVID-19 изглеждаше, че мъжете са по-склонни да се заразят с новия коронавирус, отколкото жените.

Анализ на пациенти с COVID-19 през първите месеци на огнището в Ухан, Китай, установи, че мъжете представляват приблизително 60 % от заразените и се разболяват, според преглед, публикуван онлайн през март 2020 г. в Journal of Medical Вирусология.

Но ново изследване, публикувано през април 2020 г. в Frontiers in Public Health, очертава различна картина: Относително еднакъв брой жени и мъже са положително тествани за COVID-19, но изглежда, че удрят по-силно мъжете, което води до двойно повече смъртни случаи.

Докато експертите все още разкриват причините, се появи теория: биология.

СВЪРЗАНИ: Контролен списък за коронавирус: Подгответе се за възможността да се разболеете много

Естрогенът може да помогне за засилване на имунната реакция

Идеята, че има специфични за пола различия в начина, по който имунната система реагира на болести и инфекции, не е нова, обяснява Луис Остроски-Зейхнер, д-р, професор по медицина и специалист по инфекциозни заболявания в Медицинското училище McGovern към Университета на Тексаски здравен научен център в Хюстън. Първоначално повечето експерти приписват относително високия брой смъртни случаи от COVID-19 при мъжете на поведението и начина на живот, но изглежда, че женският хормон естроген може да помогне на жените да се борят с вируса, казва д-р Остроски-Зейхнер.

Естрогенът е широко разпространен в женското тяло, включително в клетки, които играят ключова роля в борбата с патогени, като бактерии и вируси. Плътността на естрогена в имунните клетки помага за насърчаване на първата линия на защита на организма срещу чужди заплахи (наречена вроден имунитет), дори когато нивата на циркулиращия хормон намаляват или са ниски – например през и след менопаузата. Естрогенът също така повишава адаптивния имунитет на организма, според преглед, публикуван през октомври 2016 г. в списанието Nature Reviews: Immunology; тази втора защитна линия изтрива всички останали нашественици и след това изгражда копия на тези имунни клетки, за да предотврати бъдещи атаки от същите патогени.

СВЪРЗАНИ: 10 заблуди относно коронавируса

Х -хромозомата може да помогне в борбата с коронавируса

„Знаем, че много от тежките симптоми, които се появяват с коронавируса, са свързани с реакцията на имунната система към този вирус“, казва д -р Амеш Адаля, старши учен и експерт по пандемия в Центъра за здравна сигурност на университета Джон Хопкинс в Балтимор . Освен влиянието на хормоните, генетичните различия между мъжете и жените влияят върху начина, по който имунната им система реагира на патогени, според д -р Адаля. Изследователите са наблюдавали това при други инфекциозни заболявания като грип, за които мъжете също са склонни да изпитват по -тежко заболяване, казва той.

По -специално за новия коронавирус, изследванията са изследвали ролята на половите хромозоми (ДНК клетки, които определят генетичния мъжки или женски пол). Генетичните мъже имат XY хромозоми; генетични жени, XX. Наличието на две Х хромозоми помага на жените да се преборят с коронавируса и също така предотвратява тежки симптоми на COVID-19, предлага редакционна статия, публикувана онлайн през април 2020 г. в Journal of Biological Regulators and Homeostatic Agents. Взаимодействието между различни гени и Х -хромозомата е сложно, но силно организирано, за да се гарантира, че поне една Х -хромозома работи с имунната система във всеки един момент, за да се бори с патогените, когато е необходимо.

Друга водеща хипотеза се фокусира върху начина, по който коронавирусът зад COVID-19 се свързва с човешките дихателни клетки. Според проучване, публикувано през април 2020 г. в MedRxiv, мъжете имат по-високи нива на клетъчен протеин, наречен ACE-2 (ангиотензин-конвертиращ ензим 2); този протеин се използва от коронавируса за навлизане в носните проходи и в крайна сметка в клетките в белите дробове и в цялата дихателна система. Изследователите смятат, че изобилието от ACE-2 може да попречи на мъжете да изчистят COVID-19 от техните системи и евентуално да увеличи риска от смърт. (Това проучване все още не е рецензирано.)

Мъжете с COVID-19 се нуждаят от повече време от жените, за да премахнат вируса от белите дробове и дихателната система, според китайско проучване, публикувано през април 2020 г. в British Medical Journal. Мъжете също могат да носят ACE-2 в тестисите си, като допълнително увеличават времето за елиминиране и възстановяване. Много малко ACE-2 се открива в женската яйчникова тъкан.

СВЪРЗАНИ: Лицата на коронавируса: Пътят на една жена към възстановяване

Начинът на живот и съпътстващите заболявания също имат значение

Допълнителни фактори могат да повлияят на имунния отговор на човека, казва Адаля, добавяйки, че тежестта на COVID-19-и различията в отговорите на мъжете и жените на коронавирусна инфекция-също се смята, че са повлияни от съпътстващи медицински състояния като диабет, високо кръвно налягане и белодробни заболявания . Фактори на начина на живот, като тютюнопушене, затлъстяване, диета и липса на физическа активност също могат да играят роля.

Заслужава да се отбележи, че основните здравни проблеми са подчертани като първични двигатели на по-тежко заболяване COVID-19, според проучване, публикувано в мартски седмичен доклад за заболеваемостта и смъртността от Центровете за контрол и превенция на заболяванията (CDC).

СВЪРЗАНИ: Изследователите откриват по-висока честота на инсулт при пациенти с COVID-19 на възраст под 50 години

Предизвикателен път напред

Изследователите, които се опитват да разберат по-добре защо мъжете са по-склонни да се разболеят и да умрат от COVID-19, отколкото жените се сблъскват с редица пречки. Като начало, Остроски-Цайхнер посочва, че по-малко жени, отколкото мъже, са включени в медицинските изследвания като цяло. И докато много държавни и регионални здравни системи проследяват различията между половете в резултатите от COVID-19, основните проследяващи COVID-19, като докладите за наблюдение на COVID-19 на CDC, не го включват.

Глобалното проследяване на здравето 50-50, което е посветено на равенството между половете и здравето, отбелязва, че точните данни за различията между половете и резултатите от COVID-19 разчитат на държавите, които докладват тази информация. Той също така казва, че събраните от него данни показват, че мъжете постоянно умират с по -висока честота в страните, където има налични данни.

Адаля подчертава, че е твърде рано да се знае със сигурност защо коронавирусът разболява мъжете по -тежко от жените. Засега продължават проучванията за взаимодействието на пола, гените, хормоните и начина на живот.

СВЪРЗАНИ: Как да изградите своята устойчивост по време на пандемията COVID-19

Регистрирайте се за нашия бюлетин за актуализации на коронавируса!

Най -новото в коронавируса

Безопасно ли е да прегръщате в частично ваксиниран свят?

Може би не сте прегръщали родителите си или баба и дядо повече от година. Безопасно ли е да стигнете, ако всички са ваксинирани срещу COVID-19. . .

От Беки Ъпъм, 28 април 2021 г.

Пандемията изостря проблемите с психичното здраве при американците, които нямат храна

Броят на домакинствата, които се борят с хранителна недостатъчност, е намалял в Съединените щати, но се е върнал към нивата на Голямата рецесия по време на пандемията. . .

От Захари Смит, 26 април 2021 г.

Проследете Vax: Купувач Внимание: Борба с измамите с ваксини срещу COVID-19

Ваксините са безплатни в Съединените щати, но това не спира лошите актьори да се опитват да ви убедят в противното.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Дали жените изпитват COVID-19 и ваксините различно от мъжете?

Жените са особено силно засегнати от самия вирус и страничните ефекти от ваксините.

От Серена Маршал, 22 април 2021 г.

Проследете Vax: Разбиране на причините за колебанието на ваксината срещу COVID-19

Защо някои хора не са склонни да запретват ръкави и какво лошо има в това да искат да бъдат напълно информирани?

От Серена Маршал, 21 април 2021 г.

Проучването показва някои витамини и добавки, свързани с намален риск от COVID-19 при жените

Все още не изтичайте в аптеката, за да се запасите – данните от проучването далеч не са убедителни, казва изследователският екип.

От Кармен Чай, 20 април 2021 г.

Ваксинирани срещу COVID-19, но все още притеснени? Не си сам

Чувствате ли се на ръба дори след като сте получили ваксината срещу COVID-19? Експертите казват, че това е естествено. Ето защо – и какво да направите по въпроса.

От Кейтлин Съливан, 16 април 2021 г.

Защо жените от поколение X не са спали добре по време на пандемията

Генералът Xer Ada Calhoun написа книга за това защо много жени като нея са склонни да се сблъскат с уникална криза на средната възраст. Тогава глобална пандемия удари. Ето нейното мнение за това как. . .

От Аби Елин, 9 април 2021 г.

COVID-19 ли е причината да губите коса?

Ако откриете, че отделяте нишки, стресът от COVID може да е виновникът.

От Джесика Мигала 30 март 2021 г.

Проследете Vax: Работи ли системата за безопасност на ваксините COVID за проследяване на страничните ефекти?

Здравните агенции продължават да следят безопасността на ваксините, но кога данните им ще бъдат достъпни за обществеността?

От Серена Маршал, 29 март 2021 г. Вижте всички

ИТМ от 30 до 39 се счита за затлъстял. Shutterstock; iStock

Носенето на излишно тегло е свързано с различни хронични заболявания, които могат да ви направят по-склонни да се сблъскате с усложнения от COVID-19.

Тези, които се справят със затлъстяването, се считат за изложени на по -голям риск от редица здравословни проблеми, от хронични заболявания и инфекции до по -бавно зарастване на рани.

Tell Us What You Think
0Like0Love0Haha0Wow0Sad0Angry

Trust No More © 2022. All Rights Reserved.